Loteri – Mana-mana 6 Untuk Menjana Wang

Berasal dari kata-kata Itali ‘lotto’ yang bermaksud nasib, loteri menjadi permainan perjudian yang paling terkenal di kalangan orang yang mempunyai kecenderungan untuk mengambil risiko dan keinginan untuk menjadi kaya atau mempunyai keinginan untuk mencari keseronokan dalam pengembaraan mempunyai banyak alasan untuk bermain loteri nasional tetapi mempunyai implikasi sosial juga.

Setiap negara di dunia ini mempunyai versi tersendiri dan di negara seperti AS sahaja terdapat  APP EVO888 banyak peraturan bergantung pada sama ada anda bermain loteri negara atau loteri negara. Terdapat peraturan yang biasanya ada untuk kebanyakan versi loteri. Bermula dengan kelayakan, kebanyakan negeri mengenakan had umur minimum pemain, antara 16 hingga 21 tahun. Permainan ini terdiri daripada tiket lotre atau slip yang akan mempunyai baris atau lajur kotak yang mengandungi nombor dari 1 hingga 49.

Permainan dimulakan dengan memilih mana-mana enam nombor antara 1 dan 49. Pilihan ditandakan pada tiket dengan melintasi nombor. Terdapat beberapa versi permainan lain yang menggunakan beberapa set nombor sekaligus. Alternatif umum untuk memilih nombor secara rawak adalah dengan komputer yang akan menjimatkan masa anda dan berguna bagi mereka yang mengalami keraguan. Selain itu, anda juga harus menjaga semua maklumat termasuk nama dan alamat dan jenis permainan, atau ‘undian’, yang dimainkan dalam tiket. Adalah sangat penting bahawa anda harus membaca dengan teliti setiap perincian semasa membuat keputusan untuk bermain loteri.

Setelah menyelesaikan tiket, anda harus menyerahkannya kepada peruncit anda atau memasukkannya melalui alat terminal. Anda akan mendapat cetakan yang mengandungi perincian pilihan pemain. Menjadi sangat penting bagi anda untuk ingat untuk memeriksa nombor anda semasa undian tiba. Sekiranya tiga atau lebih nombor yang anda pilih pada tiket anda sepadan dengan undian maka anda dinyatakan sebagai pemenang. Sekiranya lima nombor terpilih anda sepadan dengan undian, maka ganjarannya jauh lebih besar dan jika enam nombor yang anda pilih sepadan dengan seri sepuluh, anda adalah pemenang jackpot. Hadiah akan dibahagi sama jika pemenang mengira lebih daripada satu orang yang sepadan dengan enam nombor. Terakhir anda harus ingat untuk menjaga keselamatan tiket anda sehingga anda menuntut hadiah anda sekiranya anda menang dan juga dalam enam bulan atau setahun, bergantung pada peraturan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *